Saints Peter and Paul Serbian Orthodox Church

ЗЛАТНИ КОТЛИЋ
16. новембар 2013.г.

У суботу 16. новембра 2013.г. организована је успјешно по први пут манифестација “Златни колић Атланте 2013”.
Пријесједник жирија био је о. Миладин Благојевић, а чланови су били Вера Ваткинс, Љерка Билбија, Нада Мишић и Весна Гамбирожа. Жири није имао нимало лак задатак јер су чорбе биле потпуно различите, а у исто вријеме изузетно укусне и квалитетно припремљене, па су за побједника одлучивале нијансе. Види се да су се такмичари изузетно потрудули. Жири је оцјњивао укус, мирис, густину и боју чорбе. Највише бодова освојио је и за побједника “Златни котлић 2013” проглашен Давор Мишић који је за ово такмичење припремао рибљу чорбу. Побједнику је додјењен пехар, а свим учесницима захвалнице. Напоменимо да је специјалну захвалницу добио и Борислав Братић који је посјетиоце почастио припремљеним јелом испод сача.
Поред такмичења организаовала се за заинтересоване игра боћање, а поред укусних котлићких специјалитета посјетиоци су могли да се послуже пићем, крофнама које су припремиле Љиља Братић и Нада Мишић и кафом.
Такође одлучено је да се покуша да ова манифестација постане традиционална, а вријеме одржавања буде почетком септембра мјесеца.