Saints Peter and Paul Serbian Orthodox Church

Serbian Ambassador in Atlanta

Serbian Ambassador in US Dr. Ivan Vujacic and his wife visited our church on November 18. Our Serbian Sisters prepared a lunch and many of our parishioners had an opportunity to meet ambassador and his wife and talk with them. Dr. Vujacic reminded us that Embassy is always ready to help us with anything and that one of the important goals is to make a very strong and effective connection between us and mother Serbia. His Exellency also gave a lecture at the University of Georgia on November 19. about the "Future of Kosovo"-“Can Kosovo's independence cause more conflict in the region and around the world?” This lecture revealed the present conditions on Kosovo and the importance of Kosovo to Serbs and the countries in the region. We hope his Excellency and consuls will be able to visit us again soon. We would like to thank Mr. Bane Stojanovic and his son Sandro for organization of the lecture and Ambassador’s entire visit.

Srpski Ambasador u Americi, Dr.Ivan Vujacic i njegova supruga su posjetili nasu Crkvenu zajednicu u nedjelju 18. Novembra. Kolo Sestara je priredilo svecani rucak i veliki broj nasih parohijana je ima priliku da razgovara sa nasim ambasadorom. Dr. Vujacic je podsjetio da Ambasada uvijek nastoji da sto brze i uspjesnije odgovori na sve zahtjeve koji se pred nju postave, kao i da nastoje da jos vise ojacaju i unaprijede onose dijaspore i majke Srbije. Dr. Vujacic je narednog dana odrzao veoma lijepo i vazno predavanje na Univerzitetu Dzordzija u Atensu na temu"Buducnosti na Kosovu". Da li ce nezavisnost Kosova biti presedan za konflikte oko sveta? Ovo predavanje je prikazalo sadasnju situaciju na Kosovu i vaznost Kosova za srpski narod u regionu i dijaspori. Nadamo se da cemo ponovo imati priliku da ugostimo naseg ambasadora i nase konzule.
Zahvaljujemo se gosp. Banetu Stojanovicu i njegovom sinu Sandri koji su organizovali predavanje u Athensu, kao i sve vezano da dolazak i boravak naseg ambasadora i njegove supruge u Atlanti.