Saints Peter and Paul Serbian Orthodox Church

ВЕЛИКОПОСНО ВЕЋЕ - СЛУЖИО ОТАЦ ДРАГАН ЗАРИЋ
ИЗ ШАРЛОТА - 25 МАРТ 2012, АТЛАНТА,
ATLANTA VESPERS - V. Rev. Dragan Zaric
from Charlotte, NC officiating

Четврте недеље Великог поста, великопосно вечерње служено је у Атланти, у цркви светих апостола Петра и Павла.

Вечерњу службу служио је протонамесник о. Драган Зарић из Шарлота. Отац Драган је у Атланту стигао заједно са групом својих парохијана.

Надлежни свештеник о. Миладин захвалио се свим присутним а нарочито драгим гостима из Шарлота на њиховом доласку, нагласивши важност Литургијског окупљања верних у Цркви. О. Миладин изразио је велико задовољство што ове две парохије имају изузету сестринско-братску везу и да је на нама свима, да овакве за сваку похвалу односе само учвршћујемо и проширујемо. Прота Драган у пригодној беседи захвалио се о. Миладину и свим његовим парохијаним на изузетном гостопримству, притом рекавши да су његови парохијани и он лично још увек под дивним утиском када је преко педесет верника из Атланте предвођени о. Миладином дошло у Шарлот поводом освећења темеља за нову цркву. У наставку о. Драган се осврнуо на богослужбени карактер Великопосног богослужења његовог смисла и значаја за верни народ.

Речи захвалности за гостопримство дао је и гост из Шарлота књижевник Данило Марић, а искрену добродошлицу нашим увек радо виђеним гостима исказала је и преседница КСС г. Јованка Лончарић.

Посну, а веома укусну вечеру припремиле су наше вредне сестре из Кола.