Српски Фестивал у Атланти, 5-6 Октобар 2019
First Annual Serbian Festival, October 5-6, 2019

Поводом првог Српског фестивала,

Има једна заиста дивна и истинитa мисао која каже да (Није пропало само оно што је даровано¦. Сви Ви који сте били у организацији, или волонтери несебично сте давали своје вријеме, труд и залагање да би овај први Српски фестивал био овако успјешно организован. Послије великог датог напора долази велика награда, а то показују Ваша радосна лица Вас, скоро 120 волонтера. Сам одзив оволиког броја људи да помогне успијех је сам по себи. Сви Ви допринијли сте да се ми у најбољем свјетлу представимо ко смо, шта смо, одакле долазимо, те покажемо нашу вјеру, традицију, културу и наше гостопримство.

Оно што нам свима даје неизмјерну снагу и нови полет јесте онај моменат који се десио по завршетку фестивала када иако уморни од рада, Ваша лица у буквалном смислу исијавала су срећу и задовољство. Када смо тада загрљени сложно пјевали и радовали, кристлно јасно показали су се обриси оного што ми заправо и јесмо а то је једна истинско сложна фамилија и породица.

На крају да поједниначним захваљивањем не би некога изоставио, свим организаторима, волонтерима, спонзорима и свима онима који су на било који начин допринијели и учинише Српски фестивал успјешним, изражавам неизмјерну захвалност, а да Вас Господ за ово добро дјело награди изобилним благословом Његовим.

Поздрављам Вас са слогом, вјером и надом до нових успијеха 

о. Миладин Благојевић